Хто чимало часу проводити на кухні, тієї напевно встиг прийти до висновку, що кухонна техніка (якщо вона була б) багато в чому полегшила б завдання приготування їжі. Так і без хорошого міксера як без рук. Він може збити білки на безе, замісити тісто або приготувати крем для тортів. А деякі пристрої з цієї серії здатні і на більш складні завдання.
Який міксер підібрати: ручний або стаціонарний, з чашею або без, бюджетний невеликої потужності або планетарний? Як вибрати кращий міксер і на які параметри слід звернути увагу, щоб отримати найбільш функціональний пристрій, читайте в нашому огляді.
Перш за все з практичних міркувань. Міксер – це пристрій, що використовується для подрібнення, нарізання, збивання крему для тортів і інших завдань. Техніка займає відносно мало місця, і завдяки змінним насадкам може виконувати кілька функцій. Вони легше і простіше традиційних кухонних комбайнів, більш зручні та мобільні.
Для багатьох господинь додатковими перевагами є також простота у використанні і доступна ціна, завдяки якій практично кожен може дозволити собі купити це диво техніки. Сумніваєтеся: чи варто купувати міксер, блендер або великий кухонний комбайн? Тоді дайте відповідь на питання – як часто і для чого вам знадобиться цей кухонний помічник.
Блендери і міксери – це дрібна кухонна техніка, яка змішує і спінює продукти. У чому ж відмінності? Хоч вони працюють аналогічно, але відрізняються по функціональності. Вибір конкретної моделі диктується індивідуальними потребами господині. Блендер – це пристрій для перемелювання і змішування. Ідеально підходить для коктейлів, вершкових супів, соусів або подрібнення горіхів і кавових зерен.
Міксери мають дві обертові мішалки або вінчик для збивання. Тому не можуть впоратися з таким ретельним подрібненням великих шматочків їжі. Зате міксер відмінно збиває рідкі, пастоподібні продукти і насичує їх киснем.
А тепер давайте підсумуємо і ще раз пройдемося по чек листу основних питань, які допоможуть вам правильно вибрати хороший міксер як для бдому, так і для професійного кондитера: