Найважливіші якості міні-електроплити
За допомогою міні-електропечі можна готувати практично весь асортимент страв, що і на стаціонарному її аналогу. Однак внутрішній об’єм приладу дещо обмежений, під час готування потрібно правильно встановити робочий режим, використовувати відповідні аксесуари. Тобто, є свої тонкощі, лише освоївши які, ви зможете домогтися від цього приладу вражаючих результатів.
- Потужність нагрівальних елементів. У міні-електропечей кілька нагрівальних елементів, які можуть працювати одразу чи окремо. Відповідно і блюдо готується різними способами, в залежності від того скільки і як саме використовуються нагрівальні елементи. В описі технічних характеристик потужність завжди вказується окремо: загальна, потужність гриля і потужність духовки. Бажано, щоб вона була великою (до 2000 Вт і вище), але врахуйте, що максимальна потужність використовується відносно рідко.
- Внутрішній об’єм. Принцип роботи стаціонарної та міні-електропечі відрізняється, тому обмеження (хоча й не суттєве) внутрішнього об’єму може іноді представляти незручності. З іншого боку, невеликі габарити самого приладу – це явна перевага. Тим більше, що внутрішній об’єм все-таки є достатнім для того, щоб приготувати великі порції страв або, наприклад, випекти пиріг, піцу. Він може сягати навіть десятків літрів у деяких моделях, що дозволить реалізувати кулінарові найскладніші й наймасштабніші задуми.
- Функціональні можливості. Доступних функцій дійсно багато (5-10 і більше). Причому, щоб вибрати потрібну, ви просто натискаєте кнопку на панелі управління і встановлюєте температуру за допомогою регулятора термостата, програмуєте таймер на час до декількох годин. Як тільки задана програма буде завершена, прилад автоматично відключиться, подавши звуковий сигнал точно так само, як робить мікрохвильовка. Деякі режими роботи передбачають використання додаткових аксесуарів. Таких як вертел для птиці або особливі листи для випікання.